Лубрикант за деформација на цевки

Колку е тешко да се исчисти внатрешноста на цевката од мрсни остатоци?

Лубрикантите IRMCO најчесто се користат при свиткување, заострување, сечење и други машински операции. Кога користите масла или маснотии на база на минерали, масните остатоци не само што тешко се одмастуваат, туку се одговорни за остатоците од јаглерод и штетните испарувања за време на заварувањето. IRMCO располага со добро снабдена палета на течни лубриканти или GEL, со кои се деформираат цевки со мал или голем дијаметар во различни материјали како што се: челик, алуминиум, бакар, алуминат, поцинкуван и сите други легури.

Меѓу најпознатите и најкористените се лубрикантите IRMCO GEL кои се пријатни за употреба за операторот бидејќи не капе и затоа ништо не паѓа на подот, може да се користат рачно или со специјални централизирани системи.

Погледнете го видеото, со италијански преводи, каде извршниот директор на IRMCO ги објаснува причините за овие лубриканти: