Лубрикант за отстранување на залихите: пробивање, тапкање и вртење

Pistoiese Lubrificanti ви го нуди својот бренд CLARIL со иновативни лубриканти Logo Claril за слика за различни операции на сечење и отстранување на чипови кои класично се изведуваат со помош на цели масла и емулгативни масла.

Средства за ладењеПалетата на CLARIL лубриканти вклучува биоразградливи средства за ладење на база на масло, но и нови решенија без масло.

Новите прописи за правилна употреба на лубриканти за механичка обработка укажуваат на прецизно внимание на свесната употреба што го заштитува здравјето на операторите и животната средина.

CLARIL е роден токму поради оваа причина и ви нуди ефективни и практични решенија.