Кои сме ние

Се започна...


Во 2009 година Pistoiese Lubrificanti ја прифати дистрибуцијата на брендот IRMCO за Италија.

Бевме свесни за тешкотиите што би ги предизвикало воведувањето на полимерно лубрикант за механичка обработка „NON OIL“.

Размислувањето да предложиме лубрикант што не содржи ниту минерално ниту синтетичко масло беше делумно мотивирачко, но делумно ни овозможи лесно да ја предвидиме недовербата на нашите клиенти.

Феноменот „лубриканти без масло“

И покрај недовербата и промената на менталитетот што беше неопходна во производните одделенија за употреба на неконвенционални лубриканти, клиентите секоја година се се побројни и можеме да кажеме дека често, освен што се задоволни, се гордеат и што елиминирале нафтен производ во корист на чист лубрикант.

Леснотијата на миење на компонентите произведени само со вода и компатибилноста со заварување се карактеристиките кои најлесно се ценат уште од првата употреба и кои ни овозможија да ги умножиме нашите клиенти.

Денес брендот IRMCO е познат во сите региони и провинции на Италија, особено во преработката на цевки и лим. Веќе неколку години Pistoiese lubrificanti е нарачан од матичната компанија да го промовира IRMCO во Грција, Словенија, Хрватска, Босна, Црна Гора, Албанија, Македонија, Косово, Србија.

Не само IRMCO

Pistoiese Lubrificanti дистрибуира многу други познати и најтехнички марки на лубриканти како што се: ENI, IP, CASTROL но и KLUBER, MOLYKOTE, LUBCON и многу други.

Во секторот „преработка на метал“, Pistoiese Lubrificanti воведува сопствен бренд: CLARIL, од акронимот „Claudio Riccardo Lubrificanti“.

Новиот бренд е создаден за развој на иновативни лубриканти почнувајќи од процесите во светот на „обработката на метали“.

Нашата дистрибуција и нашата услуга

Компанијата разви и подобри со текот на времето систем за пренарачување залихи кој успева да ги предвиди резервите на складиштето со изненадувачка точност и тоа ни овозможува да бидеме точни со испораките до клиентите.

Идејата за дигитализирање на нашиот работен систем е во тек во Pistoiese Lubrificanti долги години.

На секој клиент му обезбедуваме своја лична резервирана област со пристап преку приватна лозинка каде што може да ги провери залихите во нашиот магацин на лубрикантите што вообичаено ги собира, како и ажурираната безбедносна документација за секој лубрикант што го користи.

Овој систем овозможува и пристап до архива на испратници, фактури и други документи кои се однесуваат на односот помеѓу нашата компанија и клиентот.

Pistoiese lubrificanti може да се пофали и со: најголемата онлајн продавница за лубриканти, уверете се сами, се вика BOOOB можете да го посетите на www.booob.it тоа е продавница за сите ентузијасти „направи сам“ и за сите оние кои се вклучени во индустриското одржување.