IRMCO

Дедо Мраз, но како е можно река да се запали?

Во 2014 година, IRMCO прослави сто години од почетокот на својата дејност. Со текот на времето, компанијата разви конвенционални мазива базирани на нафтени деривати главно за механичкиот сектор и за преработка на полупроизводи.Фабрика за масло за горење Џеф Џефери, сегашниот сопственик, син на основачот на компанијата, во 70-тите видел нешто што длабоко го погодило. Во близина на неговата куќа избувнал пожар, а тоа што горело е река. Го прашал татко му како е можно река да се запали и таткото му рекол дека тоа што гори на таа река се нивните лубриканти, лубрикантите кои самите ги произведувале.

Од тој момент Џеф имаше желба да најде нови решенија, нови технологии кои ќе бидат компатибилни и ќе ја почитуваат околината и ќе го зачуваат здравјето на луѓето.

Да се ​​работи денес во ТИМОТ на IRMCO значи да се верува дека луѓето ја прават компанијата и комерцијалниот успех постигнат од сите. Имајте интерес за исходот на културата што ја вреднува корпоративната извонредност и грижата за животната средина. Преку културата „Отворена книга“, глобалниот тим на IRMCO се стреми постојано да ги надмине очекувањата на клиентите обезбедувајќи решенија за подобрување на неговиот бизнис, а истовремено додавајќи еколошка вредност.

staff-irmco

Погледнете го официјалното видео на IRMCO