Лубрикант за печат на лим

Производите на IRMCO FLUIDS® се развиени за да ја пополнат потребата за мазива за обликување со високи перформанси, чисто трчање, без масло, што ви овозможува да ги замените најчесто користените минерални базни масла, уредните и емулгативни масла, пигментираните пасти.

IRMCO FLUIDS® не само што го подобрува животниот век на алатот, туку и гарантира споредлива или супериорна завршница на производот. Тие се развиени за да се нанесуваат со тенок слој на лубрикант, намалувајќи ја потрошувачката на хемикалии и отпадот. Откако беа развиени првите IRMCO FLUIDS пред 40 години - линијата на производи порасна на 10 различни линии на производи - се однесува на речиси секоја метална подлога и процес на обликување - и продолжува да се развива за да одговори на променливите клиенти и регулативите.

Минималниот остаток од филм на IRMCO FLUIDS® драматично ги намалува проблемите со нередот и чистењето поврзани со нафтените продукти базирани на масло и емулгативните производи, овозможувајќи подобра видливост за проверка на делови и подобрени карактеристики на „заварување“.

IRMCO FLUIDS® може лесно да се нанесе рачно со четка или тапкање, но најдобро може да се нанесе со валјак или програмабилен апликатор за замаглување со контролиран притисок. Многу малата големина на капки на растворите на IRMCO FLUIDS овозможува нивно нанесување попрецизно и минимално преку конвенционалните апликатори со валјак и/или спреј отколку течностите на база на масло и/или пигментирани.

Чистата природа на IRMCO FLUIDS® значи дека деловите се чистат многу лесно во конвенционалните системи за предтретман, вклучително и автомобилски електронски слој, конвенционален фосфат, премаз од преоден метал и системи за чистење на порцелански емајл.

Подобрувањето на здравствениот и безбедносниот профил поврзан со течностите за калапи IRMCO FLUIDS® позитивно влијае на квалитетот на вашата отпадна вода, олеснувајќи ги целите и обврските за управување што се потребни за постигнување и одржување на сертификати како што е ISO 14001.

 • Заменета пигментирана течност во маслена емулзија на конкурентот со течност од серијата IRMCO 146
 • Компонента за автоматско суспензија-SP251-540 HRPO, дебелина од 2,9 мм.
 • Елиминирани точки и гребнатини. 300% подолг век на алатот и ударот
 • Намалување на потрошувачката на лубрикант за 20%

 • Заменет лубрикант за синтетичко обликување на конкурентот со течност од серијата IRMCO 323 со 10-15% помала концентрација.
 • Автоматско OEM монтажа на горниот дел од седиштата: J2340 340XF HSLA, дебелина од 2,0 mm.
 • Животот на алатот и перфораторот е подобрен за 17%, драстично отстранување на отпадот во овој дел од производството.

 • Конкурентската течност за калапи е заменета со течност од серијата IRMCO FLUIDS 080.

 • Компонента на автомобилски OEM панел: 6061 T6 алуминиум - дебелина од 1,27 mm.

 • Маслото се елиминира од процесот на печат и векот на траење на алатот со дупчење.

 • 8X подобро од течноста на конкурентот.

 • Потрошувачката на течност е намалена за 50%.

За да одредите кој IRMCO FLUIDS® е погоден за вашата подлога и вашата апликација, контактирајте со вашиот локален дистрибутер: Pistoiese Lubrificanti SRL

Оценувањето на лубрикантите за печат може да биде тешко бидејќи споредувањето на нивоата на перформанси само врз основа на лист со податоци не е доволно, би требало да процениме многу други фактори во продавницата за печатење. Во отсуство на веродостојни податоци, често се претпочита да се користи евтин производ.

IRMCO ви нуди широк асортиман на лубриканти со карактеристики со кои можете да постигнете економски заштеди во фазата на процесот, ова се главните карактеристики:

 • Тие се „немаслени“ лубриканти растворливи во вода

 • Тие се перат само со вода, но често остатоците може да бидат занемарливи

 • Тие се компатибилни со заварите, не придонесуваат за емисија на штетни испарувања, не оставаат остатоци од јаглерод на заварот

 • Лесно се користат со системи за прскање и ролери

 • Тие се компатибилни со заштитата на здравјето на операторите и со животната средина

 • Тие не се запаливи

 • Тие не испуштаат опасни испарувања во воздухот

Како да се заменат испарливите масла кои испуштаат штетни испарувања во производниот простор?